Boekentips: september 2014

Het is alweer september, en dat betekent weer vijf nieuwe boekentips!
Let op, dit zijn géén recensies. Deze kunnen eventueel later nog verschijnen, maar dit hoeft niet per se zo te zijn.

1. Abigail Haas – Verraad
Anna en Elise zijn onafscheidelijk. Nu ook golden boy Tate voor Anna gevallen is, lacht het leven haar toe. Een weekje Aruba met haar vrienden wordt één groot feest, tot ze Elise vermoord aantreffen in hun vakantiehuis. De politie verhoort hen één voor één, en Anna en Tate worden opgepakt. Al snel komt Tate op borgtocht vrij, maar voor Anna begint een nachtmerrie als hoofdverdachte. Ze moet het proces afwachten in de cel. Hoe kan ze de jury overtuigen van haar onschuld nu alles tegen haar wordt gebruikt?
Let op!: Dit is een Young Adult thriller, dat betekent dat de leeftijd hiervoor ligt op 13+. Over het algemeen kunnen deze boeken in groep 8 ook al gelezen worden.
Adviesprijs: €14,99

2. Mirjam Oldenhave –  Mees Kees op de planken
‘De maatschappij, dat ben jij,’ zegt juffrouw Dreus. En dus moet groep 6b op bezoek bij een bejaardentehuis, om de oude mensen voor te lezen, met ze te wandelen en te praten… Helaas houden de bejaarden helemaal niet van wandelen en lezen doen ze liever zelf. Mees Kees verzint gelukkig een oplossing die voor iedereen fijn is. Ook ontdekt Tobias dat twee opa’s al duizend maanden elkaars beste vriend zijn. Dat moet natuurlijk gevierd worden!
Adviesprijs: €13,99

3. Paul van Loon – MeerMonster
Wat zit daar in de emmer zalm die Pa meebracht? Volgens opa weerwolf is het een Selkie, een wezentje uit Schotland. Het moet zo snel mogelijk terug, anders kan het niet overleven. Dolfje gaat samen met Timmie, Pa en Leo naar Schotland om zijn nieuwe vriendje terug te brengen. Een gevaarlijke reis, want Schotland is een land vol geheimen: wondelijke doedelzakspelers en diepe meren met monsters… En denkt Dolfje dat maar of worden ze echt gevolgd door een geheimzinnige gedaante?
Adviesprijs: €15,99

4. Rachel Russell – Hopeloos verliefd
Hopeloos verliefd is het zesde deel in de succesvolle serie Dagboek van een muts. Wanneer Nikki van haar geheime crush Brandon een berichtje ontvangt is ze HOPELOOS VERLIEFD! En net nu moet ze voor het grote Valentijnsfeest een DATE regelen! Nikki hoopt dat Brandon met haar mee wil, ze moet hem alleen nog vragen. Maar dat is nu juist het probleem: wat als hij NEE zegt? Of erger nog: wat als Brandon met de ACHTERBAKSE MacKenzie naar het feest gaat? Ondertussen krijgt Nikki steeds vaker verwarrende en nare berichtjes van hem. Vindt hij haar nu leuk of niet?
Adviesprijs: €14,99

5. Michael de Cock – Het geheim van Rosie en Moussa
Eindelijk! Papa is terug. Hij brengt bloemen mee voor mama. Zo wil hij zeggen dat hij spijt heeft van wat hij heeft gedaan. Maar erover praten kan hij niet. Misschien moeten mama en papa maar briefjes schrijven als ze niet kunnen praten, denkt Rosie. Dan krijgt ze zelf een briefje van Moussa. Een briefje waardoor ze vlinders in haar buik krijgt.
Adviesprijs: €13,99

Dit waren de 5 boekentips voor de maand september. Volgende maand weer vijf nieuwe boekentips op het gebied van kinderboeken.

Verraad, Abigail HaasMees Kees op de planken, Mirjam OldenhaveMeerMonster, Paul van Loon
Hopeloos verliefd, Rachel RussellHet geheim van Rosie en Moussa, Michael de Cock

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s