Review: Spiegel jezelf spel

Het Spiegel Jezelf Spel is een gezelschapsspel voor iedereen van 8 tot 88 jaar die in de spiegel durft te kijken om zo zijn zelfvertrouwen te vergroten. Door in de spiegel te kijken leer je jezelf kennen. Dit kun je vaak niet in je eentje, want anderen zullen de spiegel voor moeten houden. Met het Spiegel Jezelf Spel leer je op een spannende manier je eigen sterke eigenschappen kennen. Hierdoor kun je bouwen aan een positief zelfbeeld en groeit het zelfvertrouwen.

Het spel dient zo gespeeld te worden dat de speler zo snel mogelijk al zijn kaarten kwijt is. Zo zul je gaan horen wat anderen zo leuk aan je vinden. De medespelers geven de winnaar kaartjes met positieve eigenschappen en vertellen ook waarom zij deze zo goed vinden passen. Dat maakt het ook tastbaar voor de ontvanger.

Voorbeelden van de eigenschappen en redenen kunnen zijn:
“Ik vind het kaartje met grappig erop echt goed bij jou passen, omdat je mij zo vaak aan het lachen maakt.”
“Ik geef jou het kaartje dapper, omdat jij helemaal alleen met de bus naar school durft te gaan. Dat vind ik super dapper van je.”
“Ik vind het kaartje behulpzaam bij jou passen, omdat jij altijd meehelpt met opruimen.”

Met het kwaliteitenspel ontdek je daarnaast ook nog hoe goed je jouw medespelers én jezelf kent! En natuurlijk leer je jezelf ook steeds een stukje beter kennen. Hoe zie jij de ander en ziet de ander jou? Een ander kan vaak kwaliteiten en sterke eigenschappen bij jou zien, waar jij je zelf nog niet bewust van was.

Hoe speel je het Spiegel Jezelf Spel?
Er zijn verschillende manieren om dit spel te spelen, zowel op school als privé. In het doosje van het spel zitten vier verschillende spelvormen en die zijn volledig beschreven in de handleiding. Echter zijn er natuurlijk veel meer toepassingen te verzinnen. Kijk hiervoor eens op de website van het Spiegel Jezelf Spel! Een paar voorbeelden:
1. Het Spiegel Jezelf Spel
Raak zo snel mogelijk je kaarten kwijt door setjes op tafel te leggen en hoor wat een ander zo leuk aan je vindt.

2. Drie om drie
Hoe zie jij jezelf? En hoe zien anderen jou? Vergelijk de drie eigenschappen die jezelf gekozen hebt met de kwaliteiten die de andere spelers bij jou vinden passen.

3. Mijn Top 3
Welke drie sterke eigenschappen passen het beste bij jou? Kijk in de handleiding, daar vind je een handige methode om uit een hele stapel uiteindelijk drie kaarten te kunnen kiezen.

4. Kaartje van de dag
Leer de waarde van de sterke eigenschappen kennen. Waaraan herken je de kwaliteit?

Wil je de volledige speelwijze en uitleg van deze werk- en spelvormen lezen? Die vind je in de handleiding van het spelletje.

DSC_4425 DSC_4426
Het spel ^
DSC_4427
De kaartjes uit het Spiegel Jezelf Spel ^
DSC_4428  spelregels_spiegeljezelf
Uitleg speelwijze Spiegel Jezelf Spel ^
spiegel-jezelf-spel-petra-lahr-9789081930260-achterkant1
Een erg leuk spel, zowel voor op school als privé als in een coachingspraktijk. Makkelijk te hanteren en goed tussendoor als extraatje te spelen. Een echte aanrader! Hij is te koop bij verschillende educatieve webshops, maar natuurlijk ook op de website van het Spiegel Jezelf Spel!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s