Review: Blue stories

Ze zijn er in verschillende versies, de stories. Zelf heb ik het spel blue stories. Hieronder lees je meer over wat dit nu voor spelletjes zijn.

Blue stories
50 legendarische raadsels die opgelost moeten worden. Dit doet de speler door vragen te stellen aan een ‘Raadselmeester’. Alleen de ‘Raadselmeester’ kan de oplossing zien en mag vragen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoorden. Soms is de speler er al snel achter, maar soms is het wat lastiger. De blue stories zijn minder moeilijk dan bijvoorbeeld de black stories. Blue stories zijn raadsels uit de diepe zee.

De tijdsduur van het spel kun je zelf bepalen. Het is te spelen met een onbeperkt aantal spelers, dus leuk voor de hele klas. De minimum leeftijd is wel 8+, dus ongeveer vanaf de middenbouw is het spel goed te spelen. Er zijn nog vele andere versies, die hieronder besproken worden. De Blue stories kosten €9,50 per set.

DSC_4404
DSC_4406
DSC_4407

Black stories
De Black stories zijn de moeilijkste raadsels en het populairst. Er zijn inmiddels 4 versies van. De Black stories kosten €9,50 per set. Black stories zijn donkere, ingenieuze en morbide raadselverhalen die moeten worden opgelost. Dit doet de speler ook door vragen te stellen aan een ‘Raadselmeester’, alleen de ‘raadselmeester’ kan de oplossing zien en mag vragen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoorden. Ook hier kan een onbeperkt aantal spelers meespelen en is de tijdsduur van het spel zelf te bepalen. Let wel op: de leeftijd voor de Black stories ligt op 12+, maar in principe is dit spel te spelen vanaf groep 7.
Versie 1: 50 black stories, 31 misdaden, 49 lijken, 11 moorden, 12 zelfmoorden en een dodelijke maaltijd. Hoe is dat allemaal gebeurd?
Versie 2: Ze zijn nog duisterder. Ze zijn nog misdadiger. Ze zijn nog ingenieuzer. 50 nieuwe gitzwarte raadsels.
Versie 3: De derde Black Stories! Opnieuw 50 gitzwarte raadsels die je kippenvel bezorgen.
Versie 4: De nieuwste Black Stories! 50 nieuwe, opwindende en cryptische raadsels. Black stories 4 – net zo gitzwart en morbide als zijn voorgangers.
Black Stories Black Stories 2
Black stories 3 
Onder de fabrieksnaam ‘Moses’  zijn nog Black stories 5, 6 en 7 uitgebracht.

Pink stories
Naast de Blue en Black stories zijn er ook Pink stories, speciaal voor de meiden! Het betreft 50 betoverende raadsels voor meisjes. Pink stories gaan over betoverende ontmoetingen, spannende avonturen, beste vriendinnen en vervelende broertjes. Je komt heksen en helden tegen, prinsessen en popsterren, maar ook heel gewone meisjes. Ze hebben allemaal een geheim… Dit spel is wederom te spelen met een onbeperkt aantal spelers en ook hier is de tijdsduur zelf te bepalen. De minimum leeftijd is 8+. De Pink stories kosten €9,50 per set.

White stories
Voor de griezelaars bestaan er ook White stories. 50 spookachtige raadsels die opgelost moeten worden. Het zijn geheimzinnige raadsels over spookachtige verschijningen. De White stories zijn minder moeilijk dan de Black stories. Dit is het enige setje stories dat €9,00 kost per set. De minimumleeftijd is 8+.
White stories
Green stories
Als laatst zijn er nog Green stories. Het betreft 50 avontuurlijke raadsels die opgelost moeten worden. De Green stories zijn minder moeilijk dan de Black en White stories. De Green stories set kost €9,50 per set. De minimumleeftijd voor de Green stories is 8+.
Green stories

Mijn ervaring met de stories (Blue en Black stories) is dat kinderen het als enorm interessant ervaren om de raadsels te ontrafelen. Ze zijn gauw enthousiast en leren er ook echt nog wat van. Ook erg leuk als energizer tussen je lessen door!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s