Boekentips: december 2014

Voor de maand december heb ik weer wat boekentips op een rijtje gezet. Vijf nieuwe boeken om uit voor te lezen of lekker zelf lezen. Let op, dit zijn géén recensies. Deze kunnen eventueel later nog verschijnen, maar dit hoeft niet per se zo te zijn.

1. Madeleine Kemma – Geheim uit de Gouden Eeuw
In 1680 gaat de elfjarige Max mee als verstekeling op een VOC-schip. Van het begin af aan is duidelijk dat hij op een geheime missie is. Pas als het schip aankomt in de Oost blijkt dat Max voor een haast onmogelijke opgave staat. De flessenscheepjes die hij met zijn vrienden heeft gemaakt, spelen uiteindelijk een belangrijke rol bij het bereiken van het doel. Tijdens de terugtocht naar Nederland komen de kameraden nog in gevaarlijke situaties terecht, maar voor deze bemanning gaat geen zee te hoog. Het verhaal is bedoeld voor jongens en meisjes van acht tot twaalf jaar.
Adviesprijs: €15,50

2. Annelien Sansens & Kaat de Winter – Vier vrienden, één kamp
Joepie, het is vakantie ! Daan, Fleur en Maxim zijn uitgenodigd bij Yasmina thuis. “Zullen we een kamp bouwen?” stelt Yasmina voor. Een goed idee! Dolenthousiast gaan de vier vrienden elk aan de slag! Maar alle begin is moeilijk. Wanneer het hen alleen niet lukt, besluiten Yasmina, Maxim, Daan en Fleur hun krachten en ideeën te bundelen. Zal het hen lukken om samen het kamp te bouwen? Met dit boek kun je aantonen dat iedereen over bijzondere talenten beschikt en tot welke prachtige resultaten je samen kan komen door deze te verenigen. Wie vertrouwd is met de meervoudige intelligenties zal deze duidelijk herkennen in de personages.
Adviesprijs: €23,- (gebonden versie)

3. Rick Riordan – Helden van Olympus: Het bloed van Olympus
Van Rick Riordans debuutserie Percy Jackson en de Olympiërs en het vervolg Helden van Olympus zijn wereldwijd 33 miljoen exemplaren in druk! Het bloed van Olympus is het spectaculaire slot over de helden van Olympus waar de fans verlangend naar uitkijken. Hoewel de Griekse en Romeinse bemanningsleden van de Argo II vooruitgang hebben geboekt, lijken ze nog steeds niet dichter bij het verslaan van de moeder van de aarde, Gaea. Haar reuzen zijn opgestaan en ze zijn sterker dan ooit. Ze moeten worden gestopt voor het feest van Spes, want dan wil Gaea twee halfgoden in Athene offeren. Ze heeft hun bloed nodig én het bloed van Olympus. De goden, die nog steeds een meervoudige persoonlijkheidsstoornis hebben, zijn nutteloos. Hoe kan een handvol jonge halfgoden het opnemen tegen Gaea’s leger van machtige reuzen? Ondanks het gevaar zit er niets anders op om naar Athene te gaan. Ze hebben al veel te veel opgeofferd. En als Gaea wakker wordt, is het game over!
Adviesprijs: €17,99

4. Madelon Koelinga – De schoenenprinses
Er was eens een mooie prinses die miljoenen schoenen had. Voor elke jurk had zij een passend paar. En toch bleef de prinses iets missen. Ze wist alleen niet wat … Een koninklijk verhaal over een prinses die hoffelijk leert te zijn. Voor iedereen vanaf 4 jaar en met een schoenmaat kleiner dan 45.
Adviesprijs: €14,95

5. Arend van Dam – Lang geleden
Lang geleden… bevat verhalen over jagers, boeren, koningen, maar ook over beroemde figuren als Rembrandt van Rijn, Jacoba van Beieren en Michiel de Ruyter.
Adviesprijs: €7,50
Geheim uit de Gouden EeuwVier vrienden, één kamp
Het bloed van OlympusDe schoenenprinses
Lang geleden
Dat waren de 5 boekentips voor de maand september. In het nieuwe jaar weer vijf nieuwe boekentips op het gebied van kinderboeken.

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s