Recensie: Het grote December boek

Het grote december boek is geschreven door Ellen Tijsinger en geïllustreerd door Dagmar Stam. In het boek staan verschillende korte verhaaltjes, liedjes en recepten die te maken hebben met de feesten in december.

Het eerste deel van het boek gaat over Pedro. Dat is het kleinste zwarte pietje. Pedro droomt ervan dat hij met de stoomboot mee mag naar het verre land, oftewel Nederland. Maar daarvoor moet hij eerst nog heel wat leren. Zo staan onder andere het bakken van de pepernoten zonder ze te laten aanbranden, cadeautjes inpakken zonder het papier te scheuren, het paard van Sinterklaas borstelen zonder tegen zijn warme lijf aan in slaap te vallen op het lijstje. Pedro doet erg zijn best om al deze dingen goed te doen. En dan.. mag hij mee! Alles gaat helemaal goed totdat hij op pakjesavond bij Maarten en zijn broertjes en zusjes door de schoorsteen valt.

In het tweede deel maak je dus kennis met Maarten. Als Maarten de stoomboot uitgezwaard heeft, wordt het koud en valt er veel sneeuw. Daar komt natuurlijk veel sneeuw- en ijspret van. Op school oefenen ze het kerstspel en Maartens babyzusje mag het Kerstkindje zijn. Maar het feest is dan nog steeds niet voorbij, want dan komt oudejaarsavond nog!

Het grote december boek is een boek dat jonge kinderen op een leuke en afwisselende wijze door de drukke december maand heen neemt. Je komt tussen de verhalen door leuke recepten tegen die goed uit te voeren zijn in de klas en er staan leuke liedjes in die passen bij de tijd van het jaar. Kortom, een handig boekwerk met alle belangrijke benodigdheden bij elkaar.

Het boek is gericht op kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Het betreft een mooie hardcover die al te koop is voor slechts €14,95 bij verschillende webwinkels. Het boek is zeker een aanrader.

verhaal speculaasjes
sintliedjes decemberboek
Bron afbeeldingen: lobbes.nl

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

2 thoughts on “Recensie: Het grote December boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s