Complimentenposter

Je kent ze vast wel, van die advertentie-achtige blaadjes waar complimentjes vanaf te scheuren zijn om vervolgens uit te delen. Erg leuk idee, maar nog leuker is misschien wel de complimenten door de kinderen zelf te laten opschrijven!

Het idee is hierbij dat je deze advertentie-complimentjes-bladen ergens in de klas ophangt, zodat er die dag een X-aantal complimentjes gegeven/geschreven kunnen worden. De kinderen kunnen zelf een complimentje opschrijven. Maar ze gaan ze niet naar een bepaald persoon brengen. Om te voorkomen dat de een meer complimenten krijgt dan de ander, kun je het namelijk ook heel goed klassikaal houden! En dat door middel van een complimentenposter.

Hang een groot vel gekleurd papier op in de klas waar de kinderen de zelf geschreven complimenten op kunnen plakken. Bespreek elke dag even de complimenten kort na en wellicht kun je aan het einde van de week kijken hoeveel complimenten er die week zijn opgehangen en hoe ze deze zoal verdiend hebben. Een leuke manier om op een positieve manier bezig te zijn in de klas! Uiteraard mag je als leerkracht zijnde zelf ook zo nu en dan eens een complimentje schrijven en erbij plakken 😉

3f334ddf1d376f6043a7ca596a05fc9c

Bron afbeelding: Pinterest.com

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s