Kinderboekenweek 2014: Feest!

Binnenkort gaat de kinderboekenweek weer van start en daarvoor zijn een aantal leuke dingen uitgebracht. We kennen natuurlijk allemaal het kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar geschreven door Harm de Jonge. De titel is ‘Zestig spiegels’. Je ontvangt dit geschenk bij besteding van 10 euro aan kinderboeken.

Kinderboekenweekgeschenk Jurre is een verlegen jongen die nooit meer dan zes woorden achter elkaar zegt. Dat is niet zo erg, maar wel als je een spreekbeurt moet houden. Daar ziet hij vreselijk tegenop. Maar dan ontmoet hij prinses Sippora von Singapoor, het meisje met de blauwe ogen en de zwarte vlecht. Zij leert Jurre de wereld anders te zien dan ze is en brengt hem naar de zeven torens van het Prinsenhuis. Daar komt hij in een wonderlijke wereld van kermisgasten en straatartiesten terecht. Hij krijgt er bijzondere adviezen voor zijn spreekbeurt. En als Sippora hem dan ook nog eens met zestig spiegels te hulp schiet, kan er eigenlijk niets meer misgaan.

Naast het kinderboekenweekgeschenk zijn er ook een aantal leuke andere dingen. Zo past Schooltv tijdens de kinderboekenweek de programmering aan. Er komen speciale filmpjes op tv die een link hebben met de kinderboekenweek. Er is een kinderboekenkrant. De kinderboekenkrant is gemaakt voor kinderen van groep drie tot en met acht, en staat bomvol boekentips. Ook wordt het thema van de Kinderboekenweek besproken, en staat er een quiz en een aantal spelletjes in. Alles in de krant draait om boeken en lezen.

Verder is er een voorleeswedstrijd, een kinderboekenbal, een kinderboekenweekconcert, en nog veel meer. Genoeg te doen in het kader van boeken en lezen dus!

Wat ga jij in de klas doen met de Kinderboekenweek?

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s