Bordspellen in de klas

Elke school heeft weleens van die dagen waarop kinderen bordspellen spelen, hetzij met een bepaalde feestactiviteit, hetzij als spelletjesmiddag. Maar wat zijn nu leuke bordspellen voor in de klas?

Het Grote Basisschool Spel – 2e Editie – €29,95
Wie is de beste? Met strategisch inzetten van stapkaarten en het slim gebruiken van bluf en juf-fiches probeer je vliegensvlug je diploma’s te halen. Je behaalt een diploma als je de vragen juist beantwoordt. Heb je als eerste je diploma’s verzameld? Dan ben jij de winnaar! Met dit spel kun je spelen met vragensetjes van de betreffende groep. Dus er kan altijd op het eigen niveau gespeeld worden. Dit spel is te spelen met 2 tot 4 spelers, maar je kunt ook in teams tegen elkaar spelen. In dit spel komen alle belangrijke schoolvakken aan bod. Denk hierbij aan rekenen, taal, natuur, aardrijkskunde en geschiedenis. Ook zit er een categorie in met algemene vragen.
Dit spel is te koop via de webshop van oefenen voor school.nl.

Het Brugklasspel – leuk voor in groep 7 en 8 – €19,95
Hoe overleef ik als brugpieper? Dat is de hoofdvraag in dit spel. Dit is een superleuk spel voor kinderen uit groep 7 en met name groep 8. De kinderen bereiden zich spelenderwijs voor op de brugklas. Er gaat natuurlijk ook heel wat veranderen voor deze kinderen: nieuwe schoolvakken, nieuwe begrippen, nieuwe leraren, nieuwe vrienden, etc. In dit spel komt dat allemaal aan bod. Zijn ze er klaar voor? Daar komen ze vanzelf achter door het spel te spelen! In dit spel zijn er vragen op drie spelniveaus, die verdeeld zijn over 5 categorieën: groep 8, schoolvakken, over school, jij en je vrienden en weetjes.
Dit spel is te koop via de webshop van oefenen voor school.nl.

Squla Familie bordspel – €31,95
Squla is de laatste tijd erg bekend geworden, en ook Squla heeft nu een eigen bordspel uitgebracht voor kinderen in het basisonderwijs. Dit is een familie spel en het is dus uitermate geschikt om thuis met het gezin te spelen, maar in de klas kun je het ook laten spelen. Dit is een spannend vraag- en antwoordspel met vragen in de categorieën taal, rekenen, geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde. De vragen zijn op het niveau van de spelers. Er zitten leuke add-ons bij zoals een scoreboekje en leuke Squla ogen als pionnen. Het spel is te spelen door kinderen van groep 4 tot en met 8 (en hun ouders).
Koop je het bordspel nu via oefenen voor school.nl? Dan krijg je een lidmaatschap van 3 maanden gratis bij Squla!

Het wat-doe-jij-met-je-zakgeld?-spel – €14,99
Veel kinderen krijgen tegenwoordig zakgeld. Maar hoe ga je daarmee om? Met dit spel leren de kinderen hier spelenderwijs mee om te gaan. Als ze bij dit spel het gekregen spelzakgeld goed inzetten, kunnen ze zomaar eens de winnaar worden. De kinderen beslissen zelfstandig of én waarvoor ze hun geld uit willen geven.
Ook dit spel kun je aanschaffen via de webshop van oefenen voor school.nl.

Kortom, genoeg leuke spellen, en uiteraard zijn er nog veel meer!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s