Fotograaf voor 1 dag!

Kinderen zijn erg ingenieus en bekend met de nieuwste snufjes als het op gadgets aankomt. Logisch natuurlijk, met de maatschappij waarin we tegenwoordig leven, waarbij gadgets haast niet meer weg te denken zijn. Zo ook de digitale camera. Wellicht heb je zelf ook nog wel een oude camera liggen die je niet meer gebruikt. Dat is natuurlijk zonde. Maar daar kun je iets mee, met dit idee dat ik op Pinterest (volgens mij komt het originele idee van Juf Linda) tegen kwam, namelijk: Fotograaf voor één dag!

Kies op een vaste dag in de week een kind uit dat de camera bij zich mag houden en die dag foto’s mag maken. Alles mag op de foto: van knutsels tot bouwprojecten, van een mooi geschreven bladzijde in het schrift tot een favoriet leesboek. De fotograaf kun je eruit laten springen door hem/haar een speciale ketting, hoed, of iets dergelijks te geven die het kind dan kan dragen. Ook een leuk idee: een kaartje met daarop ‘fotograaf’. Hang dit aan een koordje zodat het kind deze als ketting kan dragen. Let er wel op dat het kind zijn reguliere werk ook gewoon doet. Wellicht dat je er regels aan wilt hangen, maar dat ligt per klas een beetje anders.

Handig is om van tevoren met de kinderen even door te nemen hoe de camera werkt, zodat je uiteindelijk niet de helft van de foto’s weg hoeft te gooien. Kies vervolgens van de gemaakte foto’s 3 foto’s uit met de fotograaf en print deze. Hang ze op in de klas, zodat je uiteindelijk een mooie galerie hebt. (Ook leuk om ouders aan het einde van dit project uit te nodigen en in de galerie te komen kijken.) Maak een namenlijst van de kinderen zodat je weet wie er al aan de beurt is geweest en wie de volgende is.


Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s