Verhalenzak: Once upon a time..

Op Pinterest kom je soms de gekste dingen tegen, maar vooral ook de leukste dingen! Zo ook de “Once Upon a Time” verhalenzak. Oftewel de “Lang geleden” verhalenzak. Ideaal voor kinderen die het maar lastig vinden om een verhaal te schrijven. Geef ze wat hulpstukken en klaar!

Maar hoe vul je nu zo’n verhalenzak?
Dat kun je op verschillende manieren doen. Wil je het vooral schriftelijk houden? Dan kun je er kaartjes in stoppen met woorden die gebruikt kunnen worden in het verhaal. Bijvoorbeeld Hoofdpersoon: …., Plaats van het verhaal: …, Tijd van de gebeurtenis in het verhaal: …. etc. Maar wil je het ook interessant maken voor kinderen die meer hebben aan het visuele inzicht? Dan kun je het natuurlijk nog véél leuker maken! Stop er bijvoorbeeld poppetjes in, waar de kinderen zelf een naam voor kunnen verzinnen, en een speelgoeddiertje, een autootje of boompje, of een muntje, of.. noem het maar op! Alles kan! Hoe gekker de voorwerpen, hoe gekker én leuker het verhaal want de kinderen kunnen al hun creativiteit erin kwijt. Geheid succes dus! 🙂

Ohja, houd de buitenkant van de verhalenzak simpel, zoals op onderstaand plaatje. Zo kunnen de kinderen geen ruziemaken over wie welke zak krijgt, want van buiten zijn ze allemaal hetzelfde.
This is a super cool idea!  Put some objects in the bag, and let kids pull one out to tell the next part of the story!  Some kids would REALLY look forward to this!
Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s