Project: Mooie momenten met kinderen verzamelen

Een leuke herinnering maken voor aan het einde van het schooljaar? Begin dan meteen aan het begin van het schooljaar! Hoe?

1. Maak foto’s bij bijzondere lessen
Maak foto’s in de les wanneer je iets bijzonders doet. Bijvoorbeeld bij natuur en het werken in een moestuintje, of bij de tekenles waarbij je erop uittrekt naar bijvoorbeeld een kasteel om het na te gaan tekenen. Bewaar de tekeningen en maak ook van een aantal tekeningen foto’s.

2. Maak foto’s bij uitstapjes
Denk hier bijvoorbeeld aan het schoolreisje, voorstellingen, Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval, Pasen, het afscheidsfeest, maandsluitingen, etc. Bewaar de foto’s en eventuele toegangstickets of bijpassende items zoals bijvoorbeeld confetti.

3. Koop een foto album en plak daar de foto’s en bijbehorende items in
Schrijf of typ bij elke gebeurtenis of les een stukje dat past bij de foto’s. Uitspraken van kinderen zijn ook erg leuk om toe te voegen.

4. Surprise!
Wanneer het einde van het schooljaar nadert, kun je gedurende de laatste schoolweek herinneringen ophalen met behulp van je plakboek! Praat met de kinderen over wat ze het afgelopen jaar zoal gedaan en geleerd hebben. Wat vonden zij het leukst? Wat vonden ze het moeilijkst? En tot slot.. laat ze allemaal hun naam in het boek schrijven.

5. Cadeautjes
Uiteraard is het wat lastig om voor ieder kind een foto album te maken. Dat zou je ontzettend veel tijd en werk kosten. Maar wat je wel kunt doen.. van alle foto’s die je gemaakt hebt er voor elk kind ééntje uitkiezen, waarbij je op de achterkant een tekstje plakt waarin je jouw ervaringen, gebeurtenissen en herinneringen aan en met het kind deelt. Een leuke, blijvende herinnering, speciaal voor ieder kind!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

One thought on “Project: Mooie momenten met kinderen verzamelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s