De leukste manieren om te oefenen met rekenen

Ook in de vakantie is het belangrijk om zo nu en dan toch eens even te oefenen met bepaalde vakken. Rekenen is er daar slechts één van. Maar saai rijtjes opdreunen dat hoeft niet meer! Webshop Oefenenvoorschool.nl verkoopt namelijk een aantal leuke en aantrekkelijke methodes, spelletjes en meer om het oefenen een stuk leuker te maken! Dus, waar wacht je nog op? Hieronder een aantal tips.

Het Grote Rekenboek
Het Grote Rekenboek is geschikt voor kinderen uit groep 3 tot en met groep 8, dus meteen een goede investering! Het betreft een praktisch naslagwerk met daarin alle basisstof voor rekenen. De stof staat in overzichtelijke rekenregels uitgelegd waardoor het meteen duidelijk is op welke manier de rekenstof het beste uitgelegd kan worden. In het oefenboek, welke je er nog apart bij kunt kopen, staan allerlei gevarieerde oefeningen ingedeeld per rekenonderdeel. De oefeningen zijn opgebouwd in moeilijkheidsgraad van beginnende rekenaar tot en met groep 8. Daarnaast zit er nog een uitneembare katern met antwoorden en uitwerkingen bij. Onderdelen die je terugvindt in het Grote Rekenboek zijn onder andere: getalbegrip, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, meten, geld, tijd, breuken, kommagetallen, verhoudingen, procenten, perspectief, kaartbegrip, grafieken en diagrammen.
Prijs: €17,95
Apart bij te kopen: Oefenboek het Grote Rekenboek €19,95
                               Plusboek het Grote Rekenboek voor groep 8 €15,95
Wil je het oefenboek en het Grote Rekenboek in één keer kopen? Koop dan het pakket van het Grote Rekenboek waarin beiden boeken zitten. Deze kost €37,90.

Het Grote Rekenspel
Het Grote Rekenspel is een leuk spel voor kinderen uit groep 3 tot en met groep 8. Het betreft een mooie aanvulling op het Grote Rekenboek en oefenboek. Met dit rekenspel leren en oefenen de kinderen spelenderwijs met allerlei rekenonderdelen. Er is een speciale spelkant voor groep 3 tot en met groep 5 en een speciale speelkant voor groep 5 tot en met groep 8. Met de getalfiches ga je rekenend over het speelbord heen en worden de rekenvaardigheden getraind! Het spel kun je natuurlijk op verschillende manieren spelen, bijvoorbeeld ‘wie er het eerst op 100 is!’ Maak hierbij slimme sommen met je getallenfiches. Onderweg kun je meer getallen winnen door allerlei vragen te beantwoorden. Let wel goed op, want je kunt zomaar in de val lopen. Misschien heb je geluk en krijg je een speciale kansvraag waarmee je gemakkelijk extra getallen kunt krijgen óf sneller vooruit mag. Met de kant van groep 3 tot en met groep 5 oefen je met plus en min, de klok en de kalender, geld, meten en de eerste tafels. Alle vragen zijn op 2 niveaus. Spelkant 2, de kant van groep 5 tot en met groep 8, betreft het oefenen met optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, procenten, kommagetallen, geld, tijd, meten en meetkunde en redactiesommen. Hierbij zijn alle vragen op maar liefst drie niveaus!
Prijs: €29,95

Quiz it! Junior ‘rekenhutspot’
In de Quiz it! Junior ‘rekenhutspot’ zitten maar liefst 50 rekenkrakers, opdrachten en antwoorden. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er zijn verschillende Quiz it! Junior doosjes te verkrijgen en elk quizdoosje bestaat uit 50 leuke vragen en raadseltjes waar goed over nagedacht moet worden. Het spel kan urenlang gespeeld worden en zal zeker zorgen voor veel plezier en de hersenen zullen goed gekraakt worden. Door de mooie kleuren zien de spelletjes er nog eens extra aantrekkelijk uit. Het mooie aan dit spel is dat je het niet per se met iemand anders hoeft te spelen en dus gerust alleen aan de gang kunt gaan!
Prijs: €5,99

Het Basisschool Puzzelboek
Ben je het oefenen met bovenstaande methodes beu? Dan is er altijd nog het superleuke Basisschool Puzzelboek! Dit puzzelboek bevat 100 leuke en gevarieerde puzzels verspreid over alle vakken van de basisschool, dus ook rekenen. Puzzelend op een uitdagende manier leren dus eigenlijk. Bij elke puzzel staan ook nog eens interessante weetjes die te maken hebben met het onderwerp van de betreffende puzzel. Dit boek is voor kinderen vanaf 9 jaar.
Prijs: €8,95

Let op!: Alle prijzen van bovenstaande artikelen zijn zónder verzendkosten.

Nog meer leuke manieren om te kunnen oefenen zien? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Oefenenvoorschool.nl!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s