Nieuws: Nijntje gaat met pensioen

Vandaag verscheen er een opvallend bericht op de website van de NOS. Dick Bruna, bedenker van het wereldberoemde konijntje Nijntje, is gestopt met tekenen. In 2011 kwam er nog een Nijntje-boek uit. Dit was het laatste boek. Het Dick Bruna Huis heeft bevestigt dat de 86-jarige tekenaar geen nieuwe kinderboeken meer zal gaan uitbrengen omdat hij het vanwege zijn leeftijd wat kalmer aan wil gaan doen.

Dick Bruna heeft de tekenrechten aan niemand anders overgedragen, zoals tekenaar Willy Vandersteen (tekenaar van Suske & Wiske) destijds wel deed. “Ik weet niet zo goed of dat gewerkt zou hebben, want ik heb wel het idee dat het werk van Dick Bruna dicht bij hemzelf ligt en echt uit hemzelf voortkomt”, zegt Yolanda van den Berg van het Dick Bruna Huis tegen RTV Utrecht. “Ik weet niet of een ander op dezelfde manier zou kunnen kijken zoals hij dat doet.”

Het allereerste Nijntje-boek verscheen in 1955. Daarna volgden er nog tientallen meer. De Nijntje-boeken worden wereldwijd uitgegeven en gelezen. Dick Bruna heeft altijd in zijn atelier in Utrecht gewerkt en het is dát atelier dat wordt nagebouwd in het Dick Bruna Huis in Utrecht. Bezoekers kunnen daar zien hoe Bruna werkte aan zijn boeken en tekeningen.
Bron: nos.nl

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s