Vakantie boekentips: middenbouw

Ook voor de middenbouw zijn er in de vakantie natuurlijk genoeg leuke boeken om te lezen. Hieronder zie je een aantal leuke en spannende boeken voor de zomervakantie.

Jeff Kinney – Het leven van een loser, deel 8: Gedumpt!
Ook met dit achtste deel in de serie van Het leven van een loser kun je geheid weer lachen. Bram Botermans vindt zichzelf echt perfect, maar jij en ik weten wel beter want hij zal toch altijd die ene sukkel blijven. Het zit Bram niet mee. Zijn beste vriend Theo is helemaal klaar met hem en heeft Bram daarom gedumpt! Probeer dan nog maar eens nieuwe vrienden te maken.. Als laatste wanhopige poging probeert Bram nog om Sproet op te leiden tot officiële vervangen van Theo. Maar helaas, dit loopt natuurlijk niet helemaal volgens plan. Dat is niet zo vreemd, want dat overkomt Bram wel vaker. Daarom besluit hij zijn geluk maar in handen van het lot te leggen: dobbelstenen, horoscopen en fortune cookies. En dan vindt hij plots toch iets dat hem wellicht echt eens zou kunnen helpen bij zijn beslissingen. Maar ja, of dat nu wel zo verstandig is..

Simon Scarrow – Wraak
Wraak is het vierde deel van de Gladiator serie. In dit deel komt Marcus samen met zijn vrienden aan in Griekenland. Hij is vastbesloten om zijn moeder te vinden. Marcus is uitzinnig van vreugde als hij ontdekt waar zijn moeder vastgehouden wordt. Maar voordat hij haar daadwerkelijk in zijn armen kan sluiten moet hij toch nog heel wat gevaarlijke situatie trotseren. Het wordt hem, letterlijk en figuurlijk, wat heet onder de voeten. Is dit het moment waarop Marcus zijn grote geheim zal vrijgeven of blijft het nog even verborgen?

John Flanagan – De Grijze Jager, deel 12: De koninklijke leerling
Het laatste deel uit de spannende Grijze Jager serie over Will en zijn vrienden. Een verschrikkelijk ongeval heeft het leven van Will totaal verwoest en daarom zweert hij wraak te nemen op iedereen die hiervoor verantwoordelijk is geweest, zelfs als dat zou betekenen dat hij daarvoor het korps van de Grijze Jagers zou moeten verlaten. Wills vrienden maken zich ondertussen ernstig zorgen over hem en het is uiteindelijk Wills vroegere leraar Halt die met de oplossing komt: Will moet zelf een leerling aan gaan nemen om zijn gedachten te verzetten. En zoals meestal krijgt Halt gelijk, misschien wel meer dan hem lief is.. Want ja, die leerling(e).. dat is me er toch wel eentje..

Mirjam Oldenhaave – Mees Kees op kamp
De klas van mees Kees mag op kamp! Nou ja, kamp.. Het moet van Dreus vooral een léérzame werkweek worden. Dus hebben ze een streng werkplan meegekregen. Maar dat is natuurlijk geen probleem voor mees Kees. Zwemmen is namelijk ook werken. En zeesterren kun je veel beter in zee bestuderen dan in het museum. Was het maar een werkmáánd in plaats van een werkweek. Of nee, een werkjaar!
Mees Kees op kamp, Mirjam Oldenhave

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!
Afbeeldingen afkomstig van bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s