Vakantie boekentips: onderbouw

Eerder zag je al hoe belangrijk het is om ook in de vakantie te blijven lezen met kinderen. Vandaag een aantal boekentips voor kinderen die in de onderbouw zitten. Voorleesboeken én boeken die de kinderen ook zelf kunnen lezen! Drie tips voor de onderbouw:

1. Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid – Ik zou wel een kindje lusten
Een erg leuk en grappig voorleesboekje voor jonge kinderen. Een kleine krokodil die maar niet wil eten, want hij zou toch veeeeel liever een kindje lusten. De zoektocht naar iets lekkers door vader en moeder krokodil, om de kleine krokodil maar weer aan het eten te krijgen. Zou de kleine krokodil dan uiteindelijk toch een kindje krijgen om eens lekker op te peuzelen?

2. Youp van ’t Hek – De snelste zebra van de wereld
Een zebra die de snelste van de wereld wil worden. Wie wil er tegen hem rennen? Niemand biedt zich aan, want alle dieren hebben zich verstopt voor de zebra. Niemand wil tegen hem rennen, maar dat laat de zebra niet op zich zitten. Als Niemand tegen hem wil rennen, dan rent hij toch gewoon tegen Niemand?

3. Annie M.G. Schmidt – Het toverstokje
Hansje Pansje Pingeling tovert zijn ouders om tot mezen met een toverstokje dat hij gevonden heeft. Daarna gaat hij naar school en loopt hij door de hele stad. Kinderen laat hij wel met rust, maar de volwassen zijn bijna allemaal al gauw veranderd in een dier. De meester werd geen dier, maar een lekkere mokkataart! De kinderen vermaken zich uitstekend, maar langzamerhand verlangen ze toch wel terug naar hun vaders en moeders. Maar ja, die zijn natuurlijk veranderd.. Dus hoe krijgen ze nu die vaders en moeders weer terug?

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!
Afbeeldingen afkomstig van bol.com en Google.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s