Knutselen: Voetbalteam

Knutselen rondom het WK is nu natuurlijk niet meer nodig. Maar wellicht leuk voor volgend schooljaar in het kader ‘sport’: een klassen voetbalteam knutselen!

Benodigdheden:
Oranje papier
Zwarte stift
Kleurpotloden
Foto’s van de gezichten van de kinderen uit de klas
Roze papier

Wat ga je doen?
Je laat de kinderen allereerst een voetbalshirtje knippen. Je kunt deze voortekenen en op oranje papier kopiëren, zodat de kinderen het zo uit kunnen knippen. Hierna maken zij van twee stroken oranje papier ook een broekje. Het shirt en het broekje worden aan elkaar vastgeplakt. Nu heb je in principe je voetbaltenue klaar wat het knippen betreft.

Je kunt nu de gezichtjes van de kinderen gaan uitdelen. Deze knippen ze eventjes mooi bij, en mogen ze bovenaan het shirtje plakken. Nu missen er nog 2 dingetjes. Schoenen/voeten en handen. Laat de kinderen van het roze papier handjes knippen en laat ze daarna voetjes maken in een kleur die ze zelf leuk vinden. Als dit gedaan is, mogen ze de tenues gaan versieren. Bijvoorbeeld helemaal in Oranje stijl met de Nederlandse vlag. En vergeet ook niet om op de achterkant de achternaam van de kinderen op te laten schrijven met een cijfer (bijvoorbeeld het cijfertje van de namenlijst). Als alles aan elkaar vastgeplakt is, kunnen de randen worden benadrukt met de zwarte stift.

Alles klaar? Dan kunnen de voetballers verzameld worden en als team opgehangen worden op het prikbord of voor het raam in de klas. Leuk grasveldje erbij en tadaaaa, je eigen klassenvoetbalteam!

DSC_2894
Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s