Energizers bovenbouw: Muziek

Ditmaal een eenmalig artikel over de energizers voor de bovenbouw rondom muziek en beweging. Hieronder vier nieuwe energizers.

Zoek de dirigent:
Eén speler verlaat de kamer, de andere spelers staan in een kring. Er wordt een dirigent aangewezen die moet doen alsof hij een muziekinstrument bespeelt. De andere spelers doen de bewegingen na, ook wanneer de dirigent opeens een ander muziekinstrument gaat bespelen. De speler die de kamer heeft verlaten, wordt weer binnen geroepen en moet proberen te raden wie de dirigent is.
Werkvorm: actief

Luistervinken:
De leerlingen liggen met hun hoofd op hun armen op tafel en hun ogen dicht. Zij proberen in 3 minuten zoveel mogelijk geluiden in en vooral buiten het klaslokaal waar te nemen. Na drie minuten schrijven zij zo snel mogelijk zoveel mogelijk dingen op die ze hebben gehoord. Degene met de langste lijst leest voor. Anderen kunnen nog aanvullingen geven als zij andere geluiden hebben gehoord.
Werkvorm: concentratie/rustig

Follow the leader:
De leerkracht of een leerling geeft een ritme aan met twee handen op de tafel. De hele groep moet het ritme volgen. De leider mag 3 keer van ritme veranderen en vervolgens de volgende aanwijzen die het ritme aangeeft.
Werkvorm: actief

Post!: (Muziek/beweging)
Alle leerlingen blijven op hun plaats zitten. Zij liggen met hun hoofd op hun armen op tafel. Iedereen start met 3 punten. Eén leerling heeft van de leerkracht een voorwerp gekregen en moet dat gaan bezorgen bij een van de leerlingen. Het voorwerp moet achter de persoon in kwestie op de grond worden neergelegd. Degene die denkt dat het pakketje voor hem is, zegt hardop: Post! Klopt het niet, dan gaat er één punt vanaf, klopt het wel, dan komt er een punt bij. Degene die het goed heeft, neemt de beurt over.
Werkvorm: concentratie/rustig

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het!

Advertenties

One thought on “Energizers bovenbouw: Muziek

  1. goedemorgen Jitse,

    Deze tips kreeg ik binnen. Ik vond ze wel leuk. Misschien ook leuk voor jullie groep vandaar dat ik het doorstuur. Werk ze vandaag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s