Vakken op de Pabo: ICC

In de hoofdfase van de Pabo ga je ook een vakverdieping doen. Hiervoor kun je uit een heel scala van aanbod kiezen, waaronder ICC. ICC staat voor Intern Cultuur Coördinator. Als ICC’er oriënteer je je op de cultuur in de omgeving van de school.

ICC’er, kun je daar wat mee? En zo ja, wat dan?
Op zo’n 3500 basisscholen heeft één van de leraren ook de functie van Interne Cultuur Coördinator. De ICC’er moet de school bewust maken van de waarde van cultuureducatie en zorgt ervoor dat het een vast onderdeel wordt van het lesprogramma van de school. De ICC’er schrijft daarvoor een cultuurbeleidsplan dat in samenhang is met de visie van de school. Daarnaast onderhoudt een ICC’er ook verschillende contacten met diverse culturele instellingen.

Wil je meer weten over het volgen van de ICC cursus (dit kan namelijk ook nog wanneer je al afgestudeerd bent van de Pabo ;)..), kijk dan even hier. Mocht je de Pabo doen en je hebt je vakverdieping al gedaan, niet getreurd, je kunt de cursus tot ICC’er vaak ook nog doen als minor! Ik vond het echt een aanrader, omdat het ook gewoon echt een leuke cursus is!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s