Vakken op de Pabo: Rekenen/Wiskunde

Naast taal zul je op de Pabo ook regelmatig lessen in rekenen en wiskunde volgen. Ook hier zul je verschillende gebieden ontdekken. Daarnaast leer je niet alleen wat er zoal tot rekenen en wiskunde behoort, maar ook hoe het te onderwijzen.

Zo zul je geheid  les krijgen over PARWO (ofwel Passend Reken-Wiskunde Onderwijs). Maar ook zul je lessen krijgen om je eigen rekenvaardigheid bij te spijkeren. Want ook voor rekenen zul je een toets moeten halen, de beruchte WISCAT toets. Deze toets krijg je het eerste jaar al meteen en om je propedeuse te halen zul je een bepaalde grensscore moeten behalen. Ook zul je meer leren over wat professionele gecijferdheid nu precies is en wat dat zoal inhoudt.

In het curriculum van de Pabo zitten vele gebieden van het rekenen en wiskunde. Hieronder valt ook het thema ‘begeleiding in beroepsproducten’, want hoe maak je nou een goed beroepsproduct voor het vak rekenen en wiskunde? Hieronder een opsomming van de voorkomende thema’s bij rekenen en wiskunde (gebaseerd op de lessen van de Pabo in ‘s-Hertogenbosch):
Propedeuse
– Kan ik op je rekenen? Rekenen/Wiskunde, een eerste kennismaking
– Kijk op leerlijnen
– Kinderen verschillen
– Oriëntatie op rekendomeinen en professionele gecijferdheid
– Theorie in praktijk

Hoofdfase
– Domeinen rekenen en wiskunde in beeld
– Kleuterwiskunde en interactie
– Zorg en diagnostiek in de reken-wiskundeles
– Kenniskermis

In de afstudeerfase is het aanbod gebaseerd op je keuze jonge of oude kind.

Naast rekenen en wiskunde zijn er natuurlijk nog meer vakken, daarover later mee!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Plaats een reactie