Lesidee: Beleef de Lente!

images (9)
De Vogelbescherming Nederland heeft iets leuks dat je perfect kunt inzetten in de klas, namelijk het nieuwe ‘project’ genaamd ‘Beleef de Lente!’ Op de website van ‘Beleef de Lente!’ kun je je aanmelden als leerkracht van een bepaalde groep en dan kun je vervolgens tips toevoegen of juist zoeken over hoe dit onderwerp in de klas in te zetten. Maar je kunt ook clipjes opzoeken of informatie over verschillende vogels opzoeken. Je kunt zelfs een ooievaar volgen die op zijn nest zit te broeden via een live webcam!

En aanstaande vrijdag 4 april kun je tussen 9 en 10 uur ’s ochtends al je vragen over de ooievaar stellen aan expert Annemieke! 

Op de pagina wordt ook een dagboek over de ooievaar bijgehouden en kun je alles op de voet volgen. Naast de ooievaar zijn er nog een aantal vogels te bewonderen via de live webcam, namelijk de koolmees, de oehoe, de slechtvalk, de steenuil en de zee-arend. In het lijstje van te bewonderen vogels staat ook de gekraagde roodstaart, maar die is momenteel nog niet te bewonderen gezien deze nog onderweg is vanuit Afrika. En om tussendoor nog wat rondom dit thema te doen in de klas, staan er ook een aantal leuke spelletjes op de website. Een leuke, leerzame website die zeker in deze tijd van het jaar niet mag ontbreken! Ga naar de site van Vogelbescherming Nederland ‘Beleef de Lente!’ om eens een kijkje te nemen.

beleefdelente
Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina of op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s