De Grote Rekendag!

Op woensdag 2 april 2014 zal de Grote Rekendag weer plaatsvinden op diverse deelnemende scholen. Tijdens de Grote Rekendag staan deelnemende scholen geheel in het teken van rekenen. En dan natuurlijk niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten! Want rekenen is veel meer dan alleen maar sommen maken in het werkboek.

Grote Rekendag
rekendag

De Grote Rekendag wordt georganiseerd door de Universiteit van Utrecht en Malmberg. In 2014 zal het voor de 12e keer georganiseerd worden. De Grote Rekendag zal niet alleen in Nederland plaatsvinden, maar ook in Vlaanderen! Rekenen staat namelijk hoog aangeschreven op de agenda: er wordt hard gewerkt om de rekenresultaten verder te verbeteren. Maar de kinderen vinden het vak niet altijd even leuk. De Grote Rekendag maakt rekenen daarom leuk. De kinderen ontdekken hoe nuttig het kan zijn om goed te kunnen rekenen. Dat motiveert, ook later in het jaar!

Op 17 april 2013 zijn ongeveer 950 scholen met de activiteiten van de Grote Rekendag aan de slag gegaan. Het thema ‘spelen met meten en meetkunde’ werd door deelnemende scholen uitgewerkt in activiteiten rond speeltuinen en pretparken. Een enkele school was volledig omgebouwd tot pretpark. Het mooie weer werkte mee aan de feestvreugde.

Uitspraken van scholen die voorheen meegedaan hebben:
“Het is weer eens wat anders dan uit een boek werken. Zo beleven de kinderen er veel meer plezier aan.” – De Rozenbeek in Velserbroek
“De school werd deze dag ‘omgebouwd’ tot rekenpretpark, waarin de leerlingen allerlei spannende activiteiten mochten ondernemen.. Het was een leuke en inspirerende ochtend!” – De Nassauschool in Hattemerbroek

Je kunt deelnemen door het boek van de Grote Rekendag 2014 te bestellen via http://www.groterekendag.nl. Het boek bevat al het materiaal dat je nodig zult hebben om op 2 april 2014 met groep 1 tot en met groep 8 aan de slag te gaan rond het thema ‘de klas in beeld’. Inschrijven doe je via http://www.groterekendag.nl. De kinderen gaan onderzoekend rekenen: zelf ontdekken levert inzicht op waar ze de rest van het jaar profijt van zullen hebben. En het is ook nog eens heel leuk! Want rekenen.. moet je doen!

Meer weten? Kijk even op Twitter of op de website. Of kijk eens in het archief van Volgens Bartjens!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het artikel onderaan de pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s