Recensie: John Flanagan – Broederband, deel 3: De Jagers

Ondertussen zijn we toegekomen aan het laatste deel van de Broederband serie van schrijver John Flanagan, namelijk deel 3: De Jagers. De Broederband serie lijkt intussen al net zo populair te worden als die van de Grijze Jager serie.

In deel 3 hebben Hal en zijn vrienden maar één ding aan hun hoofd, namelijk de gestolen Andomal, de waardevolle schat van de Skandiërs, terughalen. De jacht op de bloeddorstige piraat Zavac, die de Andomal gestolen heeft gedurende de nacht waarin de Reigers wacht hadden, leidt hen via woeste rivieren en duizelingwekkende stroomversnellingen uiteindelijk naar het stadje Raguza. Hier vindt de ontknoping van dit alles plaats. Als Hal wil slagen in zijn missie, zal hij tot het uiterste moeten gaan. Hij zal Zavac moeten uitdagend tot een one-on-one gevecht, met de wetenschap dat slechts één van hen dit zal overleven. De kans is daarbij ook groot dat Hal het onderspit zal delven.

In dit derde deel komen vele ruige avonturen in het noordelijke gebied naar voren. De tocht is namelijk allerminst zonder gevaar. Met name wanneer de jongens de ingang van de rivier Dan moeten zien te vinden, om de tocht naar Raguza te vervolgen, lijkt een behoorlijk knelpunt te zijn. De aanwezigheid van het meisje Lydia en de aan de mast vastgeketende piraat Rikard zorgen ook nog eens voor extra verwikkelingen. De havensteden langs de Dan bieden daarnaast ook grote gevaren en het belooft dan ook een moeizame tocht te worden.

Het is een erg spannend en boeiend verhaal, want je wil uiteindelijk toch graag weten of het de jongens lukt de Andomal terug in handen te krijgen. Zeker voor wie de vorige delen gelezen heeft, en dus de hele achtergronden weet van het verhaal, zal dit een mooie afsluiter zijn. Daarnaast hebben alle personages een erg uitgesproken karakter, wat ervoor zal zorgen dat elke lezer zich wel ergens mee weet te identificeren. Daarnaast is het ook leuk dat het verhaal ondersteund wordt door een landkaart en een lijst met termen die veel gebruikt worden in het boek met betrekking tot de zeemanstaal.

Een erg mooie afsluiter met een goede ontknoping van de serie dus!
featurebanner_nov12_1brotherband

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s