Engels: Liedjes vertalen en invullen

Op zoek naar een leuke opdracht voor de Engelse les? Probeer dit dan eens: een liedje/songtekst vertalen en invullen! Ga bijvoorbeeld naar de website http://www.vertaalsongtekst.nl/ en geef daar de originele songtekst in. Wat hieruit komt print je samen met het origineel uit. Zo heb je vast een nakijkblad.

De originele songtekst draai je ook voor de kinderen uit, echter pas je daar wel het een en ander aan. Je laat er namelijk wat woorden in weg. Luister in de klas vervolgens het liedje met de kinderen en laat de ontbrekende woorden invullen. Later kijken jullie samen wat er moet staan. Wanneer de songtekst compleet is, ga je de coupletten stap voor stap vertalen. Wat wordt er gezongen en wat bedoelen ze ermee? Het gebeurt in liedjes vaak dat er over iets gesproken wordt, met mooie woorden. Het wordt een beetje verpakt. Bespreek met de kinderen wat er dan bijvoorbeeld bedoeld kan worden.

Leuke liedjes om met de kinderen in te vullen en vertalen zijn bijvoorbeeld de liedjes van Caro Emerald, OneRepublic en Katy Perry.

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s