Invaltips groep 5/6

Het invallen in groep 5/6 is weer een tikkeltje anders als het invallen in een groep 3 of 4. De kinderen beginnen echt eigen initiatief te tonen, en daarbij komt ook het voor de gek houden van de nieuwe juf of meester bij. Ga hier niet meteen streng op in. Laat de kinderen gewoon even denken dat je in hun grapjes trapt (verwisselde naamkaartjes bijv.) en geef even later aan dat het mooi geweest is en dat je nu graag  kaartjes weer bij de juiste eigenaar ziet.

Ook is groep 5/6 vaak nog wel in voor het voorlezen van een leuk verhaal of een spelletje. Of vul je tijd op met een aflevering van Het Klokhuis, Breakpoint, of iets soortgelijks. Daarnaast heb je uiteraard ook nog de gewone lessen zoals rekenen en taal. Hoewel het niveau je natuurlijk niet gauw voorbij zal gaan, is het toch verstandig om nog even alles door te nemen van tevoren. Met name bij rekenen, taal en spelling. Denk hierbij aan de rekenmanieren die gehanteerd worden in de methode. En bijvoorbeeld de spellingsregels. En bij taal bijvoorbeeld hoe je het onderwerp vindt, en wat het voltooid deelwoord ook alweer is, etc.

Daarnaast komt er in groep 5/6 ook wat meer bij kijken wat vakken betreft, want zo zullen kinderen geschiedenis, aardrijkskunde, verkeer en natuurkunde gaan krijgen. Het is daarbij zeker belangrijk dat je in ieder geval een beetje weet in welk thema de kinderen bezig zijn en wat er voor die dag op de planning staat, zodat je een zo goed mogelijk doorgaande lijn kunt creëren.

Ook erg leuk om in de klas te doen, de filmpjes op Youtube van Just Dance. Dit is ook goed in te zetten als energizer.

Maar vooral: Have fun!

button_groep_5 ??????????????

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s