Invaltips groep 3/4

In groep 3/4 invallen is heel wat anders als invallen in groep 1/2. De kinderen hebben alweer wat meer eigen initiatief, zijn echt aan het leren geslagen, maar hebben nog wel echt jouw hulp en ondersteuning nodig. Hoe ga je daar het beste mee om?

– Ondanks dat de kinderen wat ouder zijn en al veel leren, kunnen ook zij nog goed genieten van het voorlezen uit een leuk boek. Zijn er kinderen die het toch wat saai vinden? Dat kan natuurlijk. Verzin dan een opdracht voor de kinderen. Laat ze bijvoorbeeld een tekening maken bij het verhaal dat je voorleest. Zo zijn de kinderen die het wat minder leuk vinden toch getriggerd om te luisteren en zijn ze ook nog eens actief bezig zonder dat ze je echt hoeven te storen.
– Rekenen, taal, schrijven. Er komt natuurlijk al van alles kijken bij het invallen in groep 3/4. Er valt natuurlijk weinig in te lezen wat deze vakken betekent, gezien je deze vaardigheden en kennis zelf al voldoende beheerst. Echter wil dat niet zeggen dat je je niet in de methodes in hoeft te lezen. Het is altijd handig om van tevoren nog even de betreffende lessen door te kijken en de manier van werken van de methode door te nemen. Dit is handig, omdat je de kinderen zo een doorgaande lijn kunt bieden in de manier van werken. Uiteraard zijn er ook altijd kinderen die heel goed weten hoe het normaal gesproken in zijn werk gaat, en die je dolgraag willen helpen.
– Namen onthouden kan bij de kleuters nog wat lastig zijn, omdat ze kriskras door elkaar heen huppelen. In groep 3/4 hebben de kinderen echter wel al vaste plaatsen. Laat de kids een naambordje maken. De kinderen vinden dit leuk om te doen en het helpt jou de namen van de kinderen te onthouden.

Voorlopig blijft het even bij deze tips. Uiteraard zijn er meer, maar de belangrijkste tip is toch wel: heb plezier, dan draag je dit ook uit en zullen de kinderen het ook als plezierig ervaren dat jij er bent 😉

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s