Wat kijk ik in de klas met groep 3/4?

Eerder al kon je lezen wat je zoal kunt kijken op het digibord met de kleuters. Vandaag een aantal programma’s die erg interessant en leerzaam zijn voor de kinderen uit groep 3/4.

Rekenen met Raaf
Schooltv Rekenen is een combinatie van tv-programma’s en oefenmateriaal voor het digitale schoolbord. Geschikt voor alle groepen in het primair onderwijs: met Moffel en Piertje, Raaf, Prof. dr. Testkees en Mr. Right.
Kijk hier Rekenen met Moffel en Piertje/Rekenen met Raaf via uitzendinggemist.nl!

Leesdas Lettervos Boekentas
Leesdas Lettervos Boekentas is een SchoolTV-project van 36 programma’s voor beginnende lezers. Hoofdrolspelers in deze vrolijke lees/taal-programma’s zijn de poppen Dasje en Vosje.
Kijk hier Leesdas Lettervos Boekentas via uitzendinggemist.nl!

Het Sinterklaasjournaal
Zo rond de Sinterklaastijd is het natuurlijk een must-do om samen gezellig het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok te kijken! Nieuws en achtergronden, tot aan de verjaardag van Sinterklaas, alles wordt besproken. Op zondagen is het weekoverzicht te zien en op 5 december het jaaroverzicht.
Kijk hier Het Sinterklaasjournaal via uitzendinggemist.nl!

Huisje, Boompje, Beestje
Huisje Boompje Beestje is hét vertrouwde programma voor kinderen van 6 tot 8 jaar met onderwerpen over mensen, planten en dieren, verschijnselen uit de niet-levende natuur, techniek en milieu.
Kijk hier Huisje, Boompje, Beestje via uitzendinggemist.nl!

Nieuws uit de natuur
Nieuws uit de natuur is hét actuele, natuur- en techniekprogramma voor kinderen. Elke week genieten meer dan 350.000 kinderen van een uitzending vol opmerkelijk natuurnieuws, bijzondere vondsten en boeiende reportages. Op welke unieke plek is Vivienne, Welk laatste nieuws heeft Jurre? Ontdek het bij Nieuws uit de Natuur.
Kijk hier Nieuws uit de natuur via uitzendinggemist.nl!

Schooltv weekjournaal
Schooltv-weekjournaal Actualiteitenprogramma voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. Na een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week wordt op twee onderwerpen dieper ingegaan. Deze onderwerpen kunnen gaan over maatschappelijke thema’s en het wereldnieuws. Het Schooltv-weekjournaal helpt leerlingen het nieuws beter te begrijpen.
Kijk hier Schooltv weekjournaal via uitzendinggemist.nl!

Engels met Raaf
Engels met Raaf stimuleert jonge kinderen om met de Engelse taal aan de slag te gaan. In 6 korte afleveringen laat Raaf kinderen van groep 3 en 4 luisteren naar Engels en leert hij hen eenvoudige woordjes en korte zinnetjes.
Kijk hier Engels met Raaf via uitzendinggemist.nl!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s