“Week van Kinderen Veilig” vraagt extra aandacht voor kindermishandeling

Van 18 tot en met 23 november organiseert de Taskforce kindermishandeling de Week van Kinderen Veilig. Dit is een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te stoppen met hulp en inzet van een ieder. Het motto van de week is ‘Kindermishandeling, praat erover’. Verschillende organisaties verzorgen die week bijeenkomsten en activiteiten. Tijdens deze week is er onder meer aandacht voor de uitdagingen bij de invoering van de meldcode voor huiselijk geweld. Ook is het mogelijk om live te chatten met een Officier van Justitie.

Voorkomen en aanpakken van kindermishandeling is natuurlijk hard nodig. Jaarlijks worden zo’n 119.000 kinderen mishandeld. Gemiddeld heeft één kind in iedere schoolklas te maken met een dergelijke vorm van kindermishandeling. En dat ondanks dat alle kinderen in Nederland eigenlijk recht hebben op een veilige en gezonde jeugd. Het lukt nog onvoldoende om de grote aantallen kinderen die slachtoffer worden van kindermishandeling terug te dringen. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling. Emotionele en fysieke verwaarlozing, seksueel misbruik, het getuige zijn van huiselijk geweld en de gevolgen van vechtscheidingen zijn vormen van kindermishandeling.

Het programma van de Week van Kinderen Veilig is volop in ontwikkeling. Meer informatie over de week kun je vinden op de website van de PO-raad.

kindermishandeling
Bron: poraad.nl en google.nl

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s