Meer cultuurles op de basisschool

Onderwijswethouder Johan Kruithof heeft op de Koningin Wilhelminaschool in Apeldoorn het startsein gegeven voor het project Cultuureducatie met Kwaliteit, oftewel CmK. In dit project werkt Markant samen met enkele scholen en de culturele instellingen in Apeldoorn om cultuureducatie in het basisonderwijs te versterken. Het project zal lopen tot december 2016.

Cultuureducatie met Kwaliteit is een regeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie, met als doel het versterken van de kwaliteit van cultuureducatie in het basisonderwijs. Het fonds en de gemeente nemen ieder vijftig procent van het totaalbedrag voor deze regeling voor hun rekening. Voor Apeldoorn heeft de gemeente Markant gevraagd de aanvraag te schrijven en het programma uit te voeren.

Leerlingen van de Koningin Wilhelmina School maakten samen met Susan Nieboer, docent van Markant, een kunstwerk dat de doorlopende leerlijn cultuureducatie verbeeldt. Wethouder van onderwijs, Johan Kruithof, stond op 30 oktober model voor de laatste fase van deze leerlijn: de volwassene.

Wethouder Johan Kruithof staat model voor de laatste fase van de doorlopende leerlijn cultuureducatie: de volwassene. (foto: pr)

Wethouder Johan Kruithof staat model voor de laatste fase van de doorlopende leerlijn cultuureducatie: de volwassene. (foto: pr)

Bron: deweekkrant.nl

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s