Meisjes ontdekken Wetenschap & Techniek op Girlsday

24 april 2014 is het weer zover; Girlsday! Op deze dag ontdekken meisjes de wereld rondom wetenschap en techniek! Girlsday is een initiatief van VHTO om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta/techniek en ICT. Zo krijgen ze de kans een kijkje te nemen in de interessante wereld van bètawetenschap en technologie en kunnen ze (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken ontmoeten.

Gedurende deze dag nemen meisjes deel aan excursies en/of doe-activiteiten bij uiteenlopende (technische) bedrijven en instellingen of technische afdelingen door heel Nederland. Op een leuke, interactieve én ook nog eens een beroepsgerichte manier maken de meisjes op deze dag kennis met bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Maar waarom dan Girlsday?
Omdat meisjes in Nederland vaak geen goed beeld van bèta/technische opleidingen en beroepen hebben. En vaak kennen zij geen rolmodellen die werken in deze sectoren. Dat is jammer, want zo sluiten zij een wereld uit die zij niet kennen. Een wereld die zo veel mogelijkheden biedt. VHTO wil daarom dat jonge meisjes zich beter én breder oriënteren op hun toekomstige studiekeuze en streeft er naar de participatie van meisjes en vrouwen aan bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten.

Robots programmeren, zonnecellen testen, haaien ontleden, klokken lassen, DNA zichtbaar maken, apps ontwerpen, vliegtuigjes in elkaar zetten en camera’s bedienen: het gebeurt allemaal tijdens Girlsday op 24 april 2014!

Waar meld ik aan?
Bedrijven, science centers, (onderzoeks-)instellingen en scholen kunnen zich nu aanmelden voor Girlsday en dat kan nog tot en met 31 maart 2014!

Een terugblik op Girlsday 2013, met Máxima die de dag opent!

Meer informatie?
http://www.girlsday.nl

Bron: rssonderwijs.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s