Koken met kids

Sommige thema’s die je behandeld op school lenen zich uitermate goed voor een bakactiviteit met kinderen. Denk maar eens aan een les over voedsel uit derdewereldlanden, maar ook aan tijden als Sinterklaas.

Nu Albert Heijn met een nieuwe bonuskaart komt, gaat er ook een hele nieuwe wereld open wat koken betreft! Wanneer je namelijk je bonuskaart activeert kun je meteen een zogenaamd ‘kookschrift’ aanmaken. Hierin kun je onder andere je eigen recepten kwijt, maar ook recepten van andere kookschriften van andere mensen kun je opslaan. En best of all; je kunt ALLE, maar dan ook echt ALLE, recepten terugvinden die ooit in de Allerhande gestaan hebben. Superhandig, want in die Allerhande, daar staat toch wel regelmatig wat leuks om in de klas te maken, zoals bijvoorbeeld het bakken van pepernoten.

Doordat je zo via internet toegang krijgt tot het recept, is het uitermate goed uit te leggen in de klas, want iedereen kan via het digibord meekijken en lezen! Ideaal dus! En zo zijn er uiteraard nog veel meer recepten dan alleen die van de pepernoten. Neem vooral eens een kijkje, en je zult het zien! Ik moet je wel even waarschuwen hoor.. Doordat er zooooveel verschillende dingen te maken zijn, in verschillende categorieën, maar ook uit verschillende landen, kom je wel terecht in een receptenbestand van dik 12.000 recepten! Daar kun je dus gerust een middagje mee doorbrengen!

ahkookschrift

Bron: AH.nl/kookschrift/

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s