Expeditie Boekenkast

Tijdens de Culturele Zondag 2 en 3 november zal Utrecht in het teken staan van het boek. Onder de titel ‘Op bezoek bij het boek’ worden unieke activiteiten gepresenteerd door meer dan 50 (Utrechtse) organisaties. De aanleiding is het landelijke jaar van het Voorlezen en de aftrap van Nederland Leest. Je kunt er die dag van alles doen: van een expeditie langs Utrechtse boekenkasten tot een literaire quiz in de Winkel van Sinkel en van een vossenjacht met bekende literaire figuren tot een heus verhalendiner. Voor alle boekenliefhebbers, lezers, toehoorders, schrijvers en amateurschrijvers. Er is voor ieder wat wils.

De start van ‘Op bezoek bij het boek’ vindt op zaterdag 2 november plaats in maar liefst vier bibliotheken met onder andere theatervoorstellingen, voorleessessies en een ruilbuurtboekenkast. In de Centrale Bibliotheek staat ’s avonds de voor Nederland Leest gekozen klassieker Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans centraal tijdens het programma Alive & Buzzing.

Op zondag 3 november is de ontdekkingstocht langs boekenkasten in de Utrechtse binnenstad, waar bekende en minder bekende Utrechters voorlezen uit hun lievelingsboeken en favoriete bundels. De stad wordt bevolkt door boekenpersonages zoals Dikkie Dik en de Grijze Jager. Er zijn workshops, lezingen en theatrale voorleessessies voor verschillende leeftijden. Alle verschijningsvormen van het boeken zullen er aan bod komen: oude en nieuwe boeken, uitbundige en verstilde verhalen, maar ook ‘vertalingen’ naar film, theater en naar muziek.

In samenwerking met het Literatuurhuis organiseert Culturele Zondagen de expeditie langs boekenplankjes tussen tv en pc, muurvullende kasten en keukenkastjes vol romans door heel Utrecht. De boekenkasteigenaars van Expeditie Boekenkast zijn net zo divers als de inwoners van Utrecht. Van historicus Maarten van Rossem tot de uit Irak gevluchte Monir Gonar, van kinderboekenschrijver Koos Meinderts tot ëén van de eerste bewoners van Kanaleneiland Jan Hartman. Al hun verhalen zullen samenkomen op zondag 3 november. Dan treden er 15 schrijvers, dichters en BN’ers op in 15 huiskamers en kunnen bezoekers zelf snuffelen in de boekenkasten.

Een bezoekje waard kun je dus wel zeggen.. Leuk voor jong én oud!


Bron: poraad.nl

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s