Recensie: John Flanagan – De Grijze Jager, deel 6: Het beleg van MacIndaw

Na het vorige deel, dat ging over de Magiër van MacIndaw, en de onthullingen uit dat boek, volgt het boek waarin het beleg van MacIndaw naar voren komt. Het deel geeft een goede kijk in het gebeuren in MacIndaw voordat Will weer terug op pad gaat naar zijn eigen leen.

Na Will’s eerste opdracht als volwaardig Grijze Jager, die plaatsvond in het Hoge Noorden, waarbij de plaatselijke bevolking geteisterd werd door duistere krachten en een of andere magiër, moet er nog wat gebeuren. Will geeft aan niet in magie te geloven, ging op onderzoek uit en ontdekt daarmee dat de strijdlustige Scoti een heuse invasie aan het voorbereiden zijn, en dat doen ze samen met de zogenaamde koning van MacIndaw. Deze  koning denkt echter alleen aan zijn eigen welvaart en welbevinden, en hij wil maar al te graag een complotje aangaan met de Scoti.

De tijd dringt, met name omdat Alyss op het kasteel MacIndaw gevangen gehouden wordt. Will is vastbesloten Alyss uit haar benarde situatie te redden, zelfs als dat zou betekenen dat hij maar met een handjevol vrienden het kasteel van zijn vijand moet belegeren. Maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag.. Want 30 tegen 300, dat is wel een beetje een oneerlijke strijd.. Er zullen dan ook geheid flink wat verliezen volgen..

Wederom een spannend deel van de schrijver John Flanagan. Het boek laat zien hoe Will zelf zijn geheime missies uitvoert, zonder hulp van zijn mentor Halt. Will is creatief in zijn oplossingen en dat speelt in zijn voordeel. Maar of dat voordeel genoeg is, weet je pas aan het einde van het boek.

De Grijze Jager 6 - Het beleg van MacIndaw

John Flanagan – De Grijze Jager, deel 6: Het beleg van MacIndaw

Dit boek kun je kopen via bol.com. Het kost €15,95.

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s