Knutselen: Herfstbladeren kaarsenhouder

Herfstbladeren zijn bij uitstek het aangewezen materiaal om de herfst eens lekker de klas in te brengen. Maar wat ga je er dan mee doen? Hieronder een knutselidee met herfstbladeren, een glazen potje en wat lijmvernis, oftewel een knutselidee voor een kaarsenhouder!

Het idee is afkomstig van Gingerbread Snowflakes. Daar kun je ook nog veel meer ideeën rondom de herfst vinden.

Benodigdheden:
– gedroogde herfstbladeren in de mooiste kleuren
– een glazen pot
– een kwast
– lijmvernis

Let op!: Het drogen van de herfstbladeren duurt wel een tijdje: ongeveer 2 weken!

Stap 1:
Gebruik ALLEEN gedroogde, bladeren die NIET gecoat zijn met lijmvernis wanneer je deze kaarsenhouder maakt.

Stap 2:
Smeer de glazen pot goed in met de lijmvernis. Let op: er mag geen lijmvernis op de rand van de pot komen waar de deksel normaal gesproken dichtdraait.

Stap 3:
Leg de droge bladeren plat op de lijmvernis en druk hem aan op de juiste plek. Smeer nu nog wat lijmvernis over het blad heen. Blijf dit zo doen met alle bladeren, totdat de pot geheel bedekt is met de bladeren. Het is ook leuk om een aantal bladeren te overlappen, maar let op dat overlappende stukken ervoor kunnen zorgen dat er minder licht doorheen komt. Lichte bladeren laten sowieso beter licht door, gebruik de donkere bladeren daarom als accenten.

Stap 5:
Als je eenmaal klaar bent met het plaatsen van de bladeren rond de oppervlakte van de pot, maak dan gebruik van de platte kant van je penseel zodat je een gestippeld patroon kunt maken in de gebieden waar de lijmvernis zit en waar geen bladeren zitten. Deze stap zal ervoor zorgen dat je een mooier patroon zult krijgen dan gewoon maar penseelstreken en het licht zal door deze open stukken schijnen.

Stap 6: 
Laat de kaars goed drogen. Wanneer de kaars goed gedroogd is, doe je er nog een tweede laag lijmvernis over, met wederom het gestippelde patroon op de open stukken.

Stap 7:
Laat de pot vervolgens een paar uur drogen (of ’s nachts). Wanneer het volledig gedroogd is, kun je het besprayen met acryl spray. Wanneer het droog is, kun je een theelichtje op de bodem van de pot zetten en je bent klaar!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan de pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s