Wreck this Journal in de klas

Wreck this Journal.. Misschien heb je er al eens over gehoord. Een soort dagboek dat je tot iets moois creëert om het vervolgens weer te vernietigen, om het even basaal uit te leggen. In het Wreck this Journal boekje staat er op elke pagina wat je met die betreffende pagina doen moet. Zo leuk je het boekje op of maak je het juist weer wat kapotter. Het is ondertussen een hele hype geworden, en zo’n beetje elke crea bea heeft wel een Wreck this Journal of heeft er al een gewrecked, Meestal doe je dit zogenaamde projectje in je eentje, maar je kunt het natuurlijk ook in de klas doen!

Je kunt zo bijvoorbeeld één (of meerdere) pagina(‘s) kopiëren en uitdelen in de klas. Zo kun je samen een mapje aanleggen waarin je, als je meerdere pagina’s doet, alles bijhoudt. Leg de kinderen de zogenaamde spelregels uit en laat hen vervolgens zelf ontdekken hoe ze kunnen creëren én vernietigen!
reckisjournal

Uiteraard mag je ingrijpen wanneer het vernietigings-gedeelte iets de verkeerde kant op dreigt te gaan, want het moet natuurlijk wel een artistiek geheel worden/blijven. Met deze activiteit leren kinderen experimenteren, maar ook te vertrouwen op hun eigen ingevingen. Een erg leuke, uitdagende en creatieve activiteit.

Enige voorbeelden voor de pagina’s (echter, deze zijn wel in het Engels):
Wreck This Journal - Page 1 of 95"Fill with Circles" page: this picture made me think of another idea, gallifreyan!
One of my favorite pages from my Wreck This Journalaww this is so cute! & it's really amazing too! #wreckthisjournal
wreck this journal | TumblrIDEAS FOR ''WRECK THIS JOURNAL''

Meer ideeën en inspiratie? Kijk eens op Pinterest en zoek op Wreck this Journal! Succes gegarandeerd 🙂 Bovenstaande voorbeelden zijn ook afkomstig van Pinterest.

Wil je ook lekker gaan wrecken met je klas? Je kunt de Nederlandse Wreck this Journal bestellen via bol.com voor €12,99.

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan deze pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s