Recensie: John Flanagan – De Grijze Jager, deel 5: De Magiër van MacIndaw

Na de onverwachte switch van deel 4 naar deel 7, gaat de serie vervolgens weer verder met deel 5. Deel 5 uit de Grijze Jager reeks heet “De Magiër van MacIndaw” en gaat over Will zijn eerste missie als zelfstandige Grijze Jager.

De inwoners van Skandia en Araluen leven ondertussen alweer vijf jaar in vrede met elkaar. Will heeft, nu hij zelf tot Grijze Jager is bevorderd, de verantwoordelijkheid over een eigen leen. Al snel blijkt dat hij op zijn hoede moet blijven. Niet alleen zijn eigen stukje land kent enige problemen, ook in het hoge Noorden rommelt het heel wat.

Een afgelegen leen wordt geteisterd door duistere, magische krachten – of tenminste, dat is wat de plaatselijke bevolking denkt. Samen met zijn vriendin Alyss, een koerier van de koning, gaat Will op onderzoek uit, want tovenaars bestaan tenslotte niet. Toch komt hij al snel tot de ontdekking dat er wel heel onverklaarbare dingen gebeuren en daar wil de Grijze Jager wel het fijne van weten. Dit zorgt voor een nieuw avontuur, met Will als volleerde Grijze Jager in de hoofdrol. Een boek over hoe Will zijn eigen boontjes dopt, zullen we maar zeggen..

Dit boek is een grappig, spannend deel geworden, en zeker een fijne weglezer na de iets spannendere delen die hiervoor kwamen. Even weer tot rust komen. Het deel dat hierop volgt; Het beleg van MacIndaw, gaat verder op dit deel.

De Grijze Jager 5 - De Magiër van Macindaw

John Flanagan – De Grijze Jager, deel 5: De Magiër van MacIndaw

Dit boek kun je kopen via bol.com. Het kost €15,95.

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s