Review: Mees Kees

Mees Kees is een verfilming van de boeken over Mees Kees geschreven door MIrjam Oldenhaave. In de film komen veel momenten naar voren die voor sommige stagiaires wellicht herkenbaar kunnen zijn. Een leuke familiefilm, en ook zeker om eens op een lesvrije middag met de kinderen in de klas te kijken.

De film Mees Kees vertelt het verhaal over stagiair meester Kees. Wanneer de juf in de klas van Sep en Tobias met zwangerschapsverlof gaat, neemt een stagiair, Kees, de klas over. Mees Kees blijkt vooral leuke dingen te willen doen in de klas, met de bedoeling om spelenderwijs les te geven. Maar schoolhoofd Dreus kan dat echter niet zo waarderen.

Tobias wordt alleen door zijn moeder opgevoed, maar die ligt vooral depressief te wezen in haar bed. Meester Kees biedt Tobias afleiding van de problemen thuis en langzaamaan raakt Mees Kees steeds beter bevriend met de klas. Maar na streng toegesproken te zijn door schoolhoofd Dreus neemt Mees Kees weer wat meer afstand van de kinderen. Wanneer de onderwijsinspecteur langskomt, moet Mees Kees alles op alles zetten om te bewijzen dat hij toch echt wel een goede leerkracht is.

Een grappige, leuke film over een Pabo student die al een volwaardige klas in zijn eentje mag draaien. Niet heel realistisch natuurlijk, maar voor de kinderen des te leuker om te zien!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s