Drugsvoorlichting al starten in de kleuterklas

Het blijkt maar weer dat je er niet vroeg genoeg bij kunt zijn.. met het verzorgen van drugsvoorlichting. Jawel, in België hebben ze bedacht dat dit zo belangrijk is dat er in de kleuterklas al aandacht aan besteden.

Enkele Belgische kleuters zullen binnenkort al gewaarschuwd worden voor de gevaren van drugsgebruik. Een gerenommeerd hulpcentrum uit Gent heeft namelijk een drugspreventiepakket ontwikkeld waarmee de kleuters meer leren over de gevaren die schuilgaan achter drugs zoals heroïne, xtc, marihuana en paddo’s.

De kinderen krijgen drie boeken voorgeschoteld, die over levende groenten gaan. Volgens HLN kunnen de kleuterjuffen meteen aan de slag. “Via die boeken leren kinderen allerlei sociale vaardigheden die het risico op een drugsverslaving verminderen”, zo claimt het hulpcentrum. Medewerkster Joke de Kimpe zegt: “In de boekjes ontdekken de kleuters een tuin vol groentes die dingen beleven en die ook hen kunnen overkomen.” Tegenstanders hoeven zich niet druk te maken om typische drugstermen in de lesstof. Uiteraard valt er nergens het woord drugs. “Het is niet de bedoeling dat je kinderen attent gaat maken op iets slechts dat ze (nog) niet kennen. Wat die verhalen en activiteiten stimuleren, zijn de sociale vaardigheden. Want hoe sociaal vaardiger je bent, hoe meer kans dat het kind níet met drugs in de problemen komt.”

Wat vindt jij hiervan? Is dit een goed idee of mag het van jou echt nog wel een paar jaar wachten?

Bron: spitsnieuws.nl

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s