Review: DisneyNature Chimpanzee

In het kader van Dierendag!

Wellicht heb je het al eens eerder gehoord. DisneyNature. Oftewel films van Disney, over de natuur. Práchtige films. De films zijn ontzettend mooi, beelden zijn goed getimed en verwerkt. En Chimpanzee is het laatste nieuwe pareltje uit dit genre. Een schattige film over chimpansee jong Oscar.

De documentaire vertelt het verhaal van de jonge Oscar. Maar er is meer. De documentaire gaat over chimpansees die leven in de regenwouden van de Ivoorkust en Oeganda. Oscar staat hierin centraal. Oscar is drie jaar en komt uit een grote familie. Zijn familie speelt ook een belangrijke rol in deze documentaire. Oscar is nog erg nieuwsgierig en speels en dat zorgt er ook voor dat hij in de problemen komt. Door omstandigheden raakt hij zijn familie kwijt en blijft hij in zijn eentje achter ergens in de jungle. Gezien Oscar pas 3 jaar oud is, en gezien de chimpansee een soort van kuddedier is, is het maar de vraag of de kleine Oscar dit nieuwe avontuur zal overleven.

De film is erg goed in elkaar gezet en wordt mooi ondersteund door onder andere muziek van Caro Emerald (erg herkenbaar voor de kinderen uit de bovenbouw dus). Een film om even lekker bij onderuit te hangen en te genieten van de schattige wezentjes die onze wereld kent.

De film duurt zo’n 78 minuten, en is dus niet echt een film. Echter is het nog steeds een aanrader. Gedurende de documentaire ga je meeleven met de schattige, kleine Oscar en begin je vanzelf te hopen op een goede afloop voor de kleine Oscar. De documentaire is daarnaast erg leerzaam voor kinderen, want ze zien hoe deze dieren in het wild leven. Heel wat anders dan in de dierentuin dus! Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om eens een stukje ‘film’ te kijken in de klas 🙂

En als deze review je nog niet overgehaald heeft de film te kijken, dan misschien de shots uit de documentaire wel. Kijk dat lieve gezichtje dan!

Chimpanzee

Oscar

DisneyNature: Chimpanzee

Mocht je de trailer vast willen zien:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s