Recensie: Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid – Ik zou wel een kindje lusten

Voor de lagere groepen een leuk boekje vinden wat nog niet zo vaak voorgelezen is kan soms lastig zijn. Toen ik dit boekje tegenkwam, sprak het me dan ook meteen aan. Het heet “Ik zou wel een kindje lusten”. Het is een leuk, kort verhaaltje van Sylviane Donnio met daarbij leuke en passende illustraties van Dorothée de Monfreid.

In het kort:
De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij wel eens wat anders lusten. Een kindje bijvoorbeeld. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging..

Het verhaal:
Kleine krokodil krijgt elke dag lekkere bananen zodat hij groot en sterk kan worden. Maar op een dag wil hij niet eten omdat hij veel meer trek heeft in een kindje. Mama en papa krokodil proberen hem over te halen om toch te eten, maar tevergeefs. Aan de rivier ziet de kleine krokodil een meisje dat hij wel zou willen opeten, maar ze roept uit dat hij beslist nog heel wat moet eten als hij ooit groot wil worden en gooit hem in het water. Opeens heeft de kleine krokodil weer ontzettende trek in bananen, want ja, nu wil hij ineens wel groot en sterk worden! De kleine krokodil reageert zoals elke nukkige kleuter die zijn zinnen ergens op gezet heeft. Het zal dan ook erg herkenbaar zijn voor sommigen. Zijn ouders kunnen hem niet overtuigen maar als hij zelf mislukt, rent hij snel naar hen terug.

Naast dat het voor kinderen een erg leuk boekje is, is het voor volwassenen gewoon een leuk boekje om voor te lezen. Erg humoristisch! Ik moest er eerlijk gezegd af en toe echt heel erg om lachen. Hieronder twee leuke pagina’s over het koppige krokodilletje!

Tip: Lees het voor met behulp van een leuke krokodillen knuffel! Gegarandeerd succes bij de kinderen!

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het onderaan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s