Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de start!

Van 2 tot en met 13 oktober 2013 is het weer zover: De Kinderboekenweek!

Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de start!

Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de start!

De Kinderboekenweek is al lange tijd actief. Sinds 1955 is het een jaarlijks terugkerende ‘week’ van 10 dagen in (september en) oktober. De Kinderboekenweek is er ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Gedurende deze week geven deelnemende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk als cadeau uit.

Dit jaar is het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door Harmen van Straaten. Het boek heet ‘Je bent super.. Jan!’ Je ontvangt het Kinderboekenweekgeschenk bij besteding van tien euro aan kinderboeken. Het boek is speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven. Het verhaal gaat over Jan. Zijn ouders zijn verdwenen, zomaar. Hoe dat kon gebeuren? Misschien was het wel een mislukte goocheltruc van meneer Stromboli! In ieder geval zit Jan nu behoorlijk in de problemen. Het ministerie van Alleenstaande en In de Steek Gelaten Kinderen heeft namelijk bepaald dat hij naar een kostschool moet. En wel uitgerekend naar het internaat IJsendoorn, waar iedereen doodsbang rondloopt. Voor wie? Voor de pestkop Sebus Archibald natuurlijk! En voor de verschrikkelijke mevrouw De Beuker. En niet te vergeten.. voor de geest van IJsendoorn. De situatie lijkt wanhopig.. Maar niet voor Super Jan! Hoewel.. is Super Jan er nog wel? Of is er alleen maar Jan? Heeft hij zijn superkrachten nog wel?

Kinderboekenweekgeschenk: Je bent Super... Jan!

Kinderboekenweekgeschenk: Je bent Super… Jan!

Het thema in de Kinderboekenweek van 2013 is sport en spel. De activiteiten tijdens de Kinderboekenweek zullen dan ook deels in het teken van sport en spel staan. Zo zijn er sport & spellenmiddagen in verschillende plaatsen, zoals Veldhoven, Bilthoven en Weert. Maar er zijn ook andere activiteiten, zoals een poppenspel, de Mees kees Show, signeersessies, sprookjesvoorstellingen en nog veel meer. En natuurlijk wordt er op scholen van alles georganiseerd.

Op de website van de Kinderboekenweek kun je allerlei materiaal vinden om leuke en toepasselijke activiteiten rondom de Kinderboekenweek in je klas uit te voeren. Zo is er de Kinderboekenweek krant, de Voorleesgids en natuurlijk de Nationale Voorleeswedstrijd. In september barst de strijd al los. Wie wordt de Voorleeskampioen van Nederland van 2013? Voor meer informatie over de Nationale Voorleeswedstrijd kun je naar www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de start!

Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de start!

Ga jij speciaal voor de Kinderboekenweek iets met je klas ondernemen?

Was dit artikel nuttig? ‘Like’ het!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s